Bolaget märker av lägre efterfrågan på strömningsabonnemang. Arkivbild.
Bolaget märker av lägre efterfrågan på strömningsabonnemang. Arkivbild. Bild: Gormt Kallestad/NTB/TT

Viaplay rasar på börsen

Viaplay Group rasar på börsen. På förmiddagen har aktien fallit med drygt 50 procent. Detta efter att bolaget gått ut med en vinstvarning och vd-byte på måndagsmorgonen.

ANNONS
|

Sedan konsumenternas efterfrågan på strömningsabonnemang sjunker till följd av ökade levnadskostnader uppger nu bolaget att man reviderar ner rörelseresultatet, före jämförelsestörande poster och resultat från intressebolag, till 0,8 till en miljard kronor för andra kvartalet. Det jämfört med tidigare 1,2 till 1,35 miljarder kronor.

Vid utgången av andra kvartalet väntar sig strömningskoncernen nu landa på en abonnentbas om 7,7 miljoner. Reklamintäkterna tros också minska med runt 12 till 16 procent under andra kvartalet.

Samtidigt meddelar även Viaplay att man byter vd. Tidigare vd:n och koncernchefen Anders Jensen lämnar över posten till Jørgen Madsen Lindemann.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS