Nöjesparkerna kämpar för sin överlevnad. Skara Sommarland hotas av konkurs, enligt vd:n. Arkivbild.
Nöjesparkerna kämpar för sin överlevnad. Skara Sommarland hotas av konkurs, enligt vd:n. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Vd:n på Skara Sommarland: Riskerar konkurs

ANNONS

Nöjesparkerna har tvingats hålla stängt under coronapandemin – och det märks i kassan. Skara Sommarland hotas nu av konkurs, uppger vd:n Janne Nilssson för P4 Skaraborg.

– Det är väl helt uppenbart – man kan inte hålla igång en verksamhet under två år på luft, säger Janne Nilsson till Sveriges Radio.

Vilka regler ska egentligen gälla för nöjesparkerna i pandemin? Det har regeringen gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att utreda, enligt Janne Nilsson, som säger att något slags besked ska komma före jul.

– Man kanske inte ska ha för stora förhoppningar, men på något sätt har Folkhälsomyndigheten fått ett uppdrag att rikta in målbilden. Vi måste öppna och börja förbereda för öppning – det gör man inte över en natt.

ANNONS

Även Astrid Lindgrens värld hotas av konkurs, vilket TT rapporterade om tidigare i veckan.

Klara Stefansson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS