Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Volvo in-car delivery finns till en början bara i Göteborg, men ska utvidgas till resten av världen.

Varor levereras direkt till bilen

Inför julens hektiska inköp lanserar Volvo ett nytt sätt att få klapparna direkt till bilen. - Volvo in-car delivery ska göra livet lite enklare, säger Björn Annwall, försäljnings- och marknadsdirektör på Volvo cars.

Nu kan du som Volvoägare beställa mat och leksaker på nätet och få dem levererade direkt till din bil trots att du själv är någon annanstans. Grundförutsättningen är att bilen har Volvo on call. En plattform för ett flertal digitala tjänster, som Volvobilarna började utrustas med redan 2012.

– Det är ett system som väldigt många Volvobilar har och Volvo in-car delivery ska ses som ytterligare en service på den här plattformen. Ett sätt för oss att bredda vårt erbjudande, så att våra kunder får mer nytta av sin bil, säger Björn Annwall

Enligt Volvo är tjänsten mycket enkel att använda. När man slutför köpet av leksaker eller mat väljer man bara leveransalternativet in-car delivery. Transportören får då tillgång till en digital nyckel till bilen som bara går att använda en gång. Sedan får man ett meddelande när varorna har levererats.

– Den stora fördelen med det här systemet är att det frigör tid. Om du beställer något från nätet kan det vara svårt att vara hemma och vänta på att varorna ska komma. Det här gör att du kan få dem levererade direkt till din bil när du är på jobbet. Du slipper boka upp några extra tider i din kalender, säger Björn Annwall.

– En annan fördel är att om man ser på det rent geografiskt, så arbetar människor mer koncentrerat än de bor, därför är det också bättre för miljön på grund av kortare transportvägar, säger han.

Hur ser det ut med säkerheten i systemet?

– Det är självklart en fråga som vi har tittat på och vi har gjort pilottester som har fallit ut väl och där deltagarna har upplevt en stor säkerhet med det här systemet, säger Björn Annwall.

Tjänsten påverkar, enligt Volvo, inte inbrottsrisken eftersom distributören öppnar bilen med en engångskod som därefter är förbrukad, med andra ord låses bilen efter genomförd leverans. Vidare levereras varorna till bilens bagageutrymme som har ett insynsskydd.

I nuläget är det bara lekmer.com och mat.se som är anslutna till systemet, men Volvo förhandlar med fler handlare för att kunna bredda utbudet.

– Vi diskuterar frågan med andra aktörer och vi kommer att få fler leverantörer under resans gång. Exakt i vilket tempo och exakt vilka handlare kan jag inte gå in på nu, säger Björn Annwall.

Volvo in-car delivery finns till en början bara i Göteborg, men kommer i ett senare skede att erbjudas till Volvoägare i resten av Sverige och andra länder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.