Välkända modekedjan slår igen butik – rear ut allt

Mölndalsbaserade Kappahl slår igen sin butik i Bäckebol och rear ut allt. Modekedjan väljer att satsa på en annan butik i närheten istället.

ANNONS
|

I måndags kunde Kappahls kunder i Bäckebol se stora skyltar med rea – allt ska bort och butiken stängas, vilket nättidningen Helahisingen var först att rapportera om.

– Vi har en ständig översyn av butiksnätet, och vi har kunnat se att butiken i Bäckebol inte uppnått de mål vi önskat. Men kunderna blir inte utan butik, utan vi satsar nu på butiken i Kongahälla, som ligger i närheten och flera av våra kunder handlar i båda butikerna, säger säger Johanna Flemström, kommunikationschef hos Kappahl.

Kappahl öppnade modebutiken i Bäckebol för över tio år sedan, men nu är det över.

ANNONS

Sista dagen butiken har öppet är 30 juni.

– Det är totalt fyra medarbetare som påverkas av stängningen av Bäckebol-butiken, där alla fått en lösning som passar dem, en går i frivillig pension och de övriga tre har bytt till andra Kappahl-butiker, säger Johanna Flemström.

Flera butiksstängningar på Hisingen

Det är inte första butiken som lämnat Bäckebol. För två år sedan lämnade danska sybehörskedjan Stoff och Stil, för att byta namn till Selfmade och flytta till en ny stor butik i Rosenlund istället.

När det gäller Backaplan har Kappahl inte planer på att flytta. Där håller kedjan på att utveckla Nya Backaplan tillsammans med fastighetsägarna Balder och Skandia Fastigheter, och Göteborgs stad.

Hisingen har drabbats av flera butiksstängningar de senaste åren, skriver Helahisingen. H&M har stängt sin butik på Backaplan, Cubus likaså. McDonalds stängde för att öppna drive-in-restaurang på annan plats.

LÄS MER:Så ska Backaplan bli en del av Göteborgs innerstad

LÄS MER:De tar över McDonalds lokal på Backaplan

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS