Serveringsställen som inte har egna ingångar kan komma att bara få servera en person åt gången från och med måndag.
Serveringsställen som inte har egna ingångar kan komma att bara få servera en person åt gången från och med måndag. Bild: Bengt Christian

Snart måste du äta ensam i Nordstan

På måndag införs nya regler gällande servering på restauranger och caféer som inte har egna ingångar – bara en person kommer att få äta åt gången. Detta efter ett förslag från Folkhälsomyndigheten som klubbades under fredagen.

ANNONS
|

Som ett led i att stoppa smittspridningen av coronaviruset kommer nu Folkhälsomyndigheten med nya regler gällande servering av mat. Den som vill äta på en restaurang eller ett café som inte har en egen entré från gatan, exempelvis de som finns på handelsplatser eller köpcentrum som Nordstan i Göteborg, måste från och med måndag äta ensam, enligt Aftonbladet.

Beslutet fattades på fredagseftermiddagen och reglerna börjar gälla redan på måndag.

Krav på att besökare på dessa platser också måste hålla minst en meters avstånd till varandra är att vänta.

LÄS MER:EU: Ökad enighet om vaccinpass

Tidigare i veckan stod det även klart att serveringsställen måste stänga senast klockan 20.30, hämtmat ska däremot gå att beställa senare, skriver Aftonbladet.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS