Uppgifter: Daimler vill köpa in sig i Volvo Cars

Tyska Daimler kan tänka sig att köpa en liten andel av Volvo Cars, det rapporterar tyska Manager Magazin. Ingen av de båda biltillverkarna vill kommentera uppgifterna som kom på torsdagen.

ANNONS
|

Det ska handla om att tyska biltillverkaren kan tänka sig att dels köpa "ett par procent" av Volvo Cars, dels förse den svenska biltillverkaren med motorer, enligt uppgifter från Reuters som i sin tur hänvisar till Manager Magazin. Den senare ska dock inte angett några källor för uppgifterna, som Daimler kallar "rena spekulationer".

LÄS MER: "Sälja till en kines, kan man verkligen göra det?"

Rapporteringen ska dock ha spätt på ryktena om ett utökat samarbete mellan Mercedes-Benz och kinesiska Geely, enligt Reuters. I februari stod klart att Volvo Cars huvudägare Geely köpt runt tio procent i Daimler, tillika AB Volvos huvudkonkurrent på lastbilsmarknaden. Inom Daimlerkoncernen ryms också bilmärket Mercedes. Geely-förvärven har väckt förvåning med tanke på konkurrenssituationen – särskilt med tanke på att det kinesiska bolaget strax innan årsskiftet köpt runt åtta procent av AB Volvo.

ANNONS

LÄS MER: Li Shufu om jätteförvärven

LÄS MER: Daimler stärker banden med Geelykonkurrent

ANNONS