Volvo Cars och AB Volvo har kommit med en rad goda nyheter under hösten. Men kommer Fingerprint Cards ha kunnat städa undan sina motgångar.
Volvo Cars och AB Volvo har kommit med en rad goda nyheter under hösten. Men kommer Fingerprint Cards ha kunnat städa undan sina motgångar. Bild: Fredrik Sandahl, Erik Simander

Upp till bevis för Göteborgsbolagen

Det väntar en spännande rapportsäsong runt Göteborgsbolagen när den drar igång på onsdag. Först ut är stämda Getinge. Ska Fingerprint lyckas vända trenden och hur många får gå från Essity?

ANNONS
|

Det väntar ganska spännande nyhets- och börsveckor när de göteborgska börsbolagen ska presentera sina rapporter för tredje kvartalet.

Hela hösten har varit fylld av positiva nyheter kring AB Volvo och Volvo Cars, men det återstår att se hur president Trumps tullar slår mot fordonsgiganterna.

Getinge aviserade redan i söndags kväll att företaget avsatt 1,8 miljarder kronor efter 900 stämningar i USA och Kanada mot Getinges kirurgiska nätimplantat, vilket fick kursen att falla som en sten.

Vinstvarningar och personalnedskärningar

Serneke gick också ut och vinstvarnade om ett negativt resultat på minus 40 miljoner kronor för tredje kvartalet efter att ha drabbats av kostnadsökningar.

Fingerprint Cards sensorer för fingeravtryck finns med i de nya telefonmodeller Google presenterade förra veckan, vilket möttes med glada miner och stor handel på börsen.

ANNONS

Men frågan är om Fingerprint har lyckats städa undan sina tidigare motgångar under året.

I slutet av oktober kommer vi också att få veta om och hur stora personalnedskärningar Essity kommer att göra i Västsverige.

Då kommer flera av Göteborgsbolagens tredje kvartalsrapport

Med på listan finns både företag med huvudkontoret i Göteborg och företag med stor verksamhet i regionen.

17/10 Castellum

18/10 Getinge *

19/10 AB Volvo

23/10 Gunnebo

23/10 Saab Group

24/10 Axfood

24/10 Serneke

24/10 Cellink

25/10 Bulten

25/10 Platzer

25/10 SKF

25/10 Wallenstam

26/10 Volvo Cars

26/10 Fingerprint Cards

26/10 Lindex

26/10 Autoliv

26/10 Bilia

26/10 Swedish Match

29/10 Essity

30/10 Capio

* I en tidigare version av den här artikeln angavs fel datum för Getinges rapport.

ANNONS