Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Uppåt för Skistar

Skidanläggningsföretaget Skistar kan redovisa ett utmärkt resultat. Ökad vinst och omsättning för tredje kvartalet under bolagets brutna räkenskapsår, glädjer vd:n Mats Årjes. Nu utesluter man inte en ytterligare expansion i Alperna.

Perioden mars–maj är av naturliga skäl inte Skidanläggningsföretags allra hetaste period. Då var också resultatet ännu mer glädjande. Vinsten före skatt landade på 313 miljoner kronor jämfört med 281 miljoner kronor föregående år.

Ökad nettoomsättning

Nettoomsättningen ökade samtidigt från 678 miljoner kronor till 858 miljoner kronor.

- Jag är väldigt nöjd med det här resultatet och marknaden är extremt stark. Vi har lyckats göra våra mellanperioder ännu mera attraktiva, till exempel veckorna mellan sport- och påsklov, då vi bland annat riktar oss mot familjer med barn som inte uppnått skolålder, säger vd:n Mats Årjes till TT.

- Sedan är intresset att köpa och äga sitt boende i fjällen mycket stort nu.

Den svaga kronan gör också att svenskar väljer att semestra i Sverige samt att attraktionskraften bland utländska gäster ökar.

Bolaget meddelar samtidigt att man kommer att göra investeringar i Skandinavien inför kommande säsong för 282 miljoner kronor. Bokningsläget inför nästkommande vintersäsong uppges också vara 14 procent bättre än vid samma tidpunkt föregående år.

Funderar på expansion

Skistar har också sedan tidigare etablerat sig i österrikiska St Johann. På frågan om en ytterligare en internationell expansion, säger Mats Årjes:

- Det är en fråga vi tänker mycket själva på. Vi har inte fattat något beslut ännu men vi utesluter inte att St Johann kan vara första steget i en vidare expansion. Vi tror också att vi kan växa på existerande orter.

Skistar har verksamhet i Sverige och Norge, bland annat i Sälen, Åre och Trysil.