Två nyckelpersoner på Securitas har gått på bordell i Spanien, avslöjare SVT:s Uppdrag Granskning – männen har nu fått sparken.
Två nyckelpersoner på Securitas har gått på bordell i Spanien, avslöjare SVT:s Uppdrag Granskning – männen har nu fått sparken. Bild: Vidar Ruud

UG: Securitaschef gick på bordell – utgör säkerhetsrisk

Två nyckelpersoner på Securitas gjorde återkommande bordellbesök i Spanien, det avslöjare SVT:s Uppdrag Granskning via hemliga inspelningar. Den ena mannen, en högt uppsatt Sverigechef, klassas som en säkerhetsrisk av säkerhetspolisen. Cheferna har avskedats efter granskningen.

ANNONS

Det handlar om två män på Securitas, den ene en högt uppsatt Sverigechef, den andre en säljare som som skött kontakter med svenska polisen, uppger SVT Nyheter med hänvisning till en granskning av Uppdrag Granskning (UG).

På inspelningar som UG tagit del av talar säljaren om besök på ”huset i Spanien”, som visar sig vara en omskrivning för en bordell.

Var ofta på bordellen

– Sist var när jag var med ”Säljaren” i Spanien. Han är på det där huset hela tiden. Han har hittat sitt andra hem där, säger den högt uppsatte Sverigechefen på inspelningarna.

När UG sedan besökt huset i fråga får man erbjudande om sexuella tjänster mot betalning. Och på inspelningar uppger Securitassäljaren att en av kvinnorna på bordellen är ”världsklass” och att ”hon stönade”, uppger SVT Nyheter. Securitaschefen beskriver verksamheten på bordellen som ”trafficking litegrann”.

ANNONS

Hanterade känsliga uppgifter om svenska militären

UG har också varit i kontakt med Säpo som bedömer att den högt uppsatte chefen utgör en säkerhetsrisk, eftersom denne har haft tillgång till känsliga uppgifter om den svenska militären.

Männen har inte velat kommentera resorna till bordellen när UG konfronterat dem och de har avskedats av arbetsgivaren efter granskningen. SVT påpekar också att det inte är första gången en Securitaschef uppmärksammas för sexköp – Securitas dåvarande Sverigechef fälldes 2011 för detta.

– Jag blir djupt bedrövad och oerhört besviken. Samtidigt är det viktigt att skilja på att om enstaka individer beter sig på det här sättet, så är det totalt oacceptabelt. Men det representerar inte Securitas som bolag, säger Carl Dahlén, vd Securitas Sverige, till UG i samband med granskningen.

LÄS MER:Securitas gör största affären hittills

LÄS MER:30 av 38 gripna köpte sex av ukrainska kvinnor

LÄS MER:Polisen: Framgångsrikt att topsa sexköpare

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS