Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Uber hyrde ut bilar trots brandrisk

Ubers verksamhet i Singapore har medvetet hyrt ut defekta bilar med potentiell brandrisk till förare, skriver Wall Street Journal. Först nu, efter att ett fordon fattade eld, tog bolaget till åtgärder.

I flera dokument som affärstidningen har tagit del av framgår det att Ubers verksamhet i Singapore, Lion City Rentals, har köpt över tusen Honda-bilar av modellen Vezel, en form av SUV. De tillhör samma modeller som Honda återkallade i april 2016 på grund av den potentiella brandrisken.

Lion City Rentals kände till återkallelsen men fortsatte ändå att hyra ut bilmodellerna till förare, utan att ha låtit reparera dem.

Tre dagar efter branden, informerades Ubers högkvarter i San Francisco om en insatsplan från Singapore, som bland annat innebar att förarna fick lämna bilarna på vägen i väntan på ersättningsbilar.

En talesperson för Uber säger att man tog till snabba åtgärder i nära samarbete med Singapores transportmyndighet och tekniker. Det är oklart om Ubers ledning visste om återkallelsen före incidenten.