Tyskland fasar ut kärnkraften, och kompenserar nu elbolagen efter en lång tvist. Här tyska kärnkraftverk som stängts. Arkivbild.
Tyskland fasar ut kärnkraften, och kompenserar nu elbolagen efter en lång tvist. Här tyska kärnkraftverk som stängts. Arkivbild. Bild: Karl-Josef Hildenbrand

Tysk miljardkompensation till Vattenfall

ANNONS

Vattenfall och den tyska förbundsregeringen har kommit överens om en mångmiljardkompensation för nedläggningen av tysk kärnkraft.

Vattenfall får cirka 14,5 miljarder kronor av Tyskland då bolaget inte kunnat använda sina produktionsrättigheter för kärnkraft.

"Vi välkomnar den föreslagna uppgörelsen eftersom den sätter punkt för många års dyrbara och tidskrävande tvister", skriver Vattenfalls vd och koncernchef Anna Borg i ett pressmeddelande.

Tyskland kompenserar också andra energibolag för den nedlagda kärnkraften, totalt handlar Tysklands kompensationsersättning till bolagen om 24,4 miljarder kronor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS