De sociala medier Twitteranvändarna inte längre får länka till är Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post och Nostr. Arkivbild.
De sociala medier Twitteranvändarna inte längre får länka till är Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post och Nostr. Arkivbild. Bild: Jeff Chiu/AP/TT

Twitter förbjuder länkar till konkurrenter

Twitter förbjuder sina användare att länka till flera konkurrerande sociala medier, rapporterar nyhetsbyrån AP.

ANNONS
|

Det är den senaste i en rad förändringar Twitter har genomfört sedan den kontroversielle nya ägaren Elon Musk tog över.

De sociala medier som det inte längre kommer kunna länkas till är dels Facebook och Instagram. Men förbudet gäller också mindre populära Mastodon, Tribel, Post, Nostr och tidigare amerikanska presidenten Donald Trumps egna Truth Social.

Användare får inte heller uppmana andra att följa dem på dessa sociala medier genom att skriva ut sina användarnamn i inlägg eller i den egna profilen.

Den som bryter mot reglerna kan tvingas radera inlägg och få kontot temporärt avstängt, skriver Twitter på sin hemsida.

ANNONS

Det är fortfarande tillåtet för konkurrenterna att marknadsföra sig på Twitter – så länge som de betalar.

Musk har tidigare fått kritik för att ha återinsatt tidigare avstängda konton, för att ha sparkat en lång rad medarbetare på företaget – och den senaste tiden för att ha stängt av flera framträdande journalisters konton.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS