Två män hotade till sig skjuts med EPA-traktor i Svenljunga

Två män har gripits misstänkta för att ha hotat en grupp ungdomar i Svenljunga under lördagsnatten. Männen ska ha tvingat till sig skjuts i en av ungdomarnas EPA-traktor. Enligt anmälaren ska de även ha burit vapen.

ANNONS
|

Det var vid två-tiden under natten till lördag som polisen fick larm om att några ungdomar blivit hotade av två män.

– De är hotfulla och aggressiva och vill ha skjuts till en adress. Inringaren säger att en av männen ska ha haft en pistol i byxlinningen men den ska inte ha riktats mot någon. Det finns även uppgifter om att en av männen ska ha haft en kniv, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Tvingas att agera chaufför

Det är oklart hur gamla ungdomarna är men enligt Jens Andersson ska de vara rätt unga. En av dem tvingas att skjutsa männen i sin EPA-traktor.

ANNONS

– Det verkar som flera av ungdomarna lyckas att lämna platsen men en tvingas agera chaufför och kör männen till ett bostadsområde. De ska även ha varit aggressiva inne i bilen.

Strax innan klockan tre grips de båda männen av polisen i närheten av där de blivit avsläppta.

– Det påträffas inget vapen på de här männen så det är oklart om de har gjort sig av med dem eller om de inte haft några.

De båda männen är i 25- respektive 35-årsåldern och är misstänkta för grovt olaga hot.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS