Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Börsen är rädd att Nintendo börjar få slut på överraskningar. Arkivbild.

Tv-spelsjätte oroar börsen

Marknaden börjar bli allt oroligare över att den ikoniska tv-spelstillverkaren Nintendo börjar få slut på överraskningar.

Det är åtminstone en av förklaringarna till varför spelbolaget nu genomgår den tyngsta börsrötan på nästan tre år, rapporterar Bloomberg.

Oron tvingade i veckan Nintendos USA-chef Reggie Fils-Amie att försvara bolagets kommande uppställ av tv-spel, vilket av analytikerna kritiserats för att vara bristfälligt. Som svar lovade Fils-Amie att fler nyheter är att vänta framöver.

Det övertygade dock inte investerarna och aktien sjönk med 4 procent på Nasdaqbörsen efter uttalandet. Summerar man för juni hittills har speltillverkarens aktiekurs rasat med omkring 16 procent, den sämsta utvecklingen sedan i september 2015.

De dystra börssiffrorna går dock inte att härleda till Nintendos försäljning av flaggskeppet och spelkonsolen Switch som fortsätter att sälja bra.

Investerarnas kritik riktar sig snarare mot hur alldeles för många stora nyheter meddelats under konsolens första år, utan att lämna några överraskningar för framtiden.

Trots den återkommande klagosången från marknaden angående Nintendos tv-spel är det få analytiker som valt att sänka sin rekommendation för aktien. Av 23 analytiker uppmanar 20 stycken till köp, resterande säger behåll.