Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Här Östra sjukhuset centralklinik i Göteborg ska hissprojektet utföras.

Två nya byggprojekt på Östra sjukhuset för 96 miljoner

Serneke och Västfastigheter har enats om två större projekt på Östra sjukhuset i Göteborg. Dels en kulvert, dels två godshissar. Kontrakten är värda 96 miljoner kronor.

De båda godshissarna är ett nybygge som ska ske i en ny utbyggnad på Östras Centralklinik. Det kontraktet är värt 45 miljoner.

Bygget är redan på gång och ska vara klart i slutet av nästa år.

– Att arbeta med byggnation i ett sjukhusområde ställer särskilda krav, men vi har ett gott samarbete kring detta med beställaren, säger Bridgette Benjaminsson, arbetschef på Serneke bygg, i en kommentar.

130 meter lång

Det andra projektet ska ske under jord och utföras av Serneke anläggning.

En helt ny kulvert i sjukhusområdet ska byggas och även det uppdraget ska vara klart i slutet av nästa år, en order som uppgår till cirka 51 miljoner kronor.

Kulverten ska vara cirka 130 meter lång och schaktningen sker på sex till åtta meters djup.

– Tanken är att den ska anslutas med flera av dagens centrala kulvertar på området, vi ska inte bygga under några befintliga fastigheter, säger Johan Graffner till GP.

Mycket lera blir det

Han säger vidare att tunnelbygget är ett spännande och tekniskt sett ett komplext projekt.

– Av flera skäl. Dels för att tunneln är förhållandevis djup, dels för att det är som det är i Göteborg; mycket lera, säger han och fortsätter:

– Det blir också en del logistik att ta hänsyn till eftersom vi ska arbeta i ett område med akutverksamhet och många människor i rörelse. Det ställer en hel del krav, säger Johan Graffner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.