Här Östra sjukhuset centralklinik i Göteborg ska hissprojektet utföras.
Här Östra sjukhuset centralklinik i Göteborg ska hissprojektet utföras.

Två nya byggprojekt på Östra sjukhuset för 96 miljoner

Serneke och Västfastigheter har enats om två större projekt på Östra sjukhuset i Göteborg. Dels en kulvert, dels två godshissar. Kontrakten är värda 96 miljoner kronor.

ANNONS

De båda godshissarna är ett nybygge som ska ske i en ny utbyggnad på Östras Centralklinik. Det kontraktet är värt 45 miljoner.

Bygget är redan på gång och ska vara klart i slutet av nästa år.

– Att arbeta med byggnation i ett sjukhusområde ställer särskilda krav, men vi har ett gott samarbete kring detta med beställaren, säger Bridgette Benjaminsson, arbetschef på Serneke bygg, i en kommentar.

130 meter lång

Det andra projektet ska ske under jord och utföras av Serneke anläggning.

En helt ny kulvert i sjukhusområdet ska byggas och även det uppdraget ska vara klart i slutet av nästa år, en order som uppgår till cirka 51 miljoner kronor.

ANNONS

Kulverten ska vara cirka 130 meter lång och schaktningen sker på sex till åtta meters djup.

– Tanken är att den ska anslutas med flera av dagens centrala kulvertar på området, vi ska inte bygga under några befintliga fastigheter, säger Johan Graffner till GP.

Mycket lera blir det

Han säger vidare att tunnelbygget är ett spännande och tekniskt sett ett komplext projekt.

– Av flera skäl. Dels för att tunneln är förhållandevis djup, dels för att det är som det är i Göteborg; mycket lera, säger han och fortsätter:

– Det blir också en del logistik att ta hänsyn till eftersom vi ska arbeta i ett område med akutverksamhet och många människor i rörelse. Det ställer en hel del krav, säger Johan Graffner.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS