Två av fyra Volvo-fabriker i Kina har öppnat igen.
Två av fyra Volvo-fabriker i Kina har öppnat igen. Bild: Ng Han Guan

Två av fyra Volvo-fabriker i Kina igång igen

Volvo Cars fabriker i Chengdu och Daqing är fortfarande stängda. Men i Luqiao och Zhangjiakou är produktionen återigen igång.
– Vi startar från en lägre takt än normalt men ökar gradvis, säger presstalespersonen Stefan Elfström till Dagens Industri.

ANNONS
|

I samband med det kinesiska nyåret stängde samtliga Volvo Cars fabriker i Kina. På grund av corona-spridningen har fabrikerna hållits stängda längre än normalt. I Daqing och Chengdu är anläggningarna fortfarande stängda – för sjunde veckan i rad.

Men i Luqiao och Zhangjiakou har produktionen återigen kommit igång.

Hur länge de två sista fabrikerna kommer att hålla stängt är fortfarande oklart.

– Allt hänger på de lokala myndigheternas restriktioner kring hur människor får resa och hur logistiken kring leveranser av komponenter fungerar. Vi hoppas att komma igång i de två övriga inom kort, kanske redan den här veckan, säger Stefan Elfström till Dagens Industri.

ANNONS

Totalvolymen påverkas inte

De europeiska fabrikerna kör full produktion i nuläget, men alla modeller och extrautrustning kan inte tillverkas på grund av att vissa delar saknas.

– Det handlar om enstaka komponenter som inte ingår i alla bilar och vi har omdisponerat produktionen. Totalvolymen påverkas inte eftersom vi kan kan bygga andra bilar, säger Elfström till DI.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS