Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Turmässan rena nostalgitrippen

Turmässan fyller 30 år och har packat hallarna med 90 länder och hela Västsverige. Nossebro lockar med 60-tal.

På Turmässan finns mängder av exotiska resmål, prylar, researrangörer, en och annan karamellskål och broschyrer. GP gjorde ett nedslag under torsdagen när bara branschfolk var på plats.

Lilla Nossebro gör allt för att synas i turismbruset.

- Här får du en retroresa tillbaka i tiden till 1960-talet, säger Rigmor Persson, biblioteks- och kulturchef i kommunen.

Lokalborna började titta på sin by och såg att där vimlade av miljöer, exakt likadana som för 50 år sedan. Här heter det fortfarande Eriksons Chark, Elins Bageri och Ahléns Café. Inte mycket har hänt på Storgatan vilket har utvecklats till en affärsidé.

Besökarna gillar nostalgi och en tidsresa tillbaka till barndomen.

- Handlarna bor fortfarande över butiken och folk som kommer hit känner igen sig.

Rigmor Perssons tre heta tips som ingen turist får missa i Nossebro är marknaden, retrolägenheten som inretts i den gamla brandstationen och Biograf Stjärnan som varsamt renoverats.

- Nossebro är lite som Provence men i Essunga, här köper du bröd i bageriet och kött hos Eriksons Chark.

Turmässan öppnar för allmänheten i morgon fredag. På mässgolvet finns över 500 utställare, hotellkedjor, transportbolag, researrangörer och resebyråer, konferens- och mötesanläggningar, teknikföretag, bokningsbolag.

På söndag kommer utrikesminister Carl Bildt och pratar om vad UD kan göra för strandsatta ungdomar utan hemförsäkring och pengar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.