Gymkedjan Actic redovisar kraftigt minskade intäkter. Arkivbild.
Gymkedjan Actic redovisar kraftigt minskade intäkter. Arkivbild. Bild: Noella Johansson/TT

Tungt för gymkedjan

Gymkedjan Actic redovisar kraftigt minskade intäkter för första kvartalet i spåren av covid-19-pandemin. Omsättningen sjönk med 9,2 procent och även antalet medlemmar minskade när man fick stänga gym i framförallt Norge och Tyskland.

ANNONS

"Under senare delen av mars och april ser vi att uppsägningar ökat samt att nyförsäljning avstannat. Effekten hittills är sex procent i minskade medlemmar och eftersom vi aktivt uppmuntrat riskgrupper att kortsiktigt pausa medlemskap har även frysningarna ökat och uppgår till cirka åtta procent", skriver vd:n Anders Carlbark i delårsrapporten.

Bolaget bedömer nu att anläggningarna i Sverige kommer vara fortsatt öppna medan man i Tyskland kan löpande dra i gång verksamheten igen under maj. Däremot kommer anläggningarna i Norge att vara stängda till mitten av juni.

"Vi bedömer att konsekvenserna på vår affär därmed blir att vi kommer tappa omsättning med cirka 35 procent under andra kvartalet jämfört med föregående år", skriver Anders Carlbark.

ANNONS

Som motåtgärd satsar man nu på utomhus- och digital träning. Actic som börsnoterades i april 2017 har haft en tung resa på Stockholmsbörsen. Sedan årsskiftet har aktien backat nära 50 procent.

Tobias Österberg/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS