Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
När Peter Lindström och Ida Lundquist landade på Santorini i Grekland hade de varit på resande fot i 31 timmar. När SAS ställde in deras flygning bokade de själva flyg via Istanbul och Aten för att slutligen landa på sin slutdestination. Deras bröllop äger rum på tisdag.

Trots strejken – brudparet är framme

SAS-piloternas strejk höll på att sätta stopp för Sundsvallsparet Peter Lindströms och Ida Lundquists drömbröllop i Grekland. Men efter en omväg via Turkiet och engagerade vänner blir bröllopet av.

- Nu har vi faktiskt landat på Santorini. Det känns fantastiskt, säger en lycklig Peter Lindström till TT på söndagsförmiddagen, efter ett långt resdygn.

När den inställda resan var ett faktum var det bara att försöka hitta en annan resväg. Peter Lindström och Ida Lundquist hittade ett flyg till Istanbul som de var snabba med att boka. Via Istanbul kunde de flyga till Aten och därifrån vidare till Santorini.

Tungt besked

- Vi har varit igång sedan klockan fyra igår morse och vi har bara sovit en halvtimme på en hård bänk i Istanbul. Så nu är man rätt mör. Men väldigt lycklig, säger Peter Lindström.

Beskedet om pilotstrejken kom först som en chock för paret. I två års tid har de planerat bröllopet som de beskriver som sitt drömbröllop.

- Det var väldigt tunga timmar, först när vi satt timmar i telefonkön och sen när vi fick beskedet om att allting var inställt. Första tanken var ju att det här inte kommer gå att ordna, säger Peter Lindström.

Flyger i cockpit

50 av parets närmaste var också inbokade på resan, 42 via Apollo och resten via andra bolag. Och det var bland annat tack vare engagemanget från släkt och vänner som paret fick kraft att försöka hitta en lösning.

Av de 50 gästerna ser det i nuläget ut som att 39 personer kommer att kunna vara med på vigseln. Gästerna har hittat olika sätt att ta sig till Grekland. Några har bilat till Oslo för att flyga därifrån, någon åker via Wien och några löste situationen med hjälp av en bekant.

- De höll på hela natten och sen fick de tag i en pilot som de känner. Så de får åka med från Arlanda framme i cockpit en del av vägen. Man är verkligen rörd och imponerad över alla goda vänner och släkt man har som verkligen gör allt de kan, säger Peter Lindström.

Vigsel på tisdag

Strejken har redan inneburit en hel del extra kostnader för både brudpar och gäster. Och allt praktiskt är ännu inte löst. När Apollo avbokade resan försvann även hotellbokningarna och hemresan.

- Nu är vi härnere och det viktigaste steget är klart. Sen får vi hoppas att det löser sig med boende och hemresa, säger Peter Lindström.

Redan på söndagskvällen hoppas paret kunna äta middag tillsammans med de flesta av sina bröllopsgäster. Vigselceremonin sker på en strand på tisdag med efterföljande middag i solnedgången.