Triumf Glass ändrar utseende på glassen Sitting Bull

Triumf Glass ändrar loggan för den kritiserade glassen Sitting Bull, efter att den anklagats för att vara förlöjligande och otidsenlig. Men glassen, och namnet, blir kvar.

ANNONS
|

I fjol fick Partilleföretaget Triumf Glass mycket kritik på sociala medier för glassen Sitting Bull. Figuren på förpackningen ansågs stereotyp och bolaget anklagades för att förlöjliga den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Nu har den västsvenska glasstillverkaren uppdaterat förpackningen – men namnet får vara kvar, vilket SVT Väst var först att rapportera om.

– Vi har gjort en utredning och kommit till en insikt att namnet är förknippat med produkten, så vi vill behålla namnet. Men vi har istället tonat ner kopplingen till den amerikanska ursprungsbefolkningen, säger Felix Müntzing, försäljnings- och marknadschef för Triumf Glass, till GP.

Han berättar att glassen som hängt med sedan början av 80-talet är populär bland allmänheten och att det är en stor anledning till att man valt att behålla namnet.

ANNONS

Ni kommer inte ändra namnet framöver heller?

– Nej. Jag tycker att vi har gjort en anpassning som känns modern och tagit hänsyn till kritiken vi fått. Vi har uppdaterat formspråket och designen för att tona ner kopplingen.

LÄS MER:Choklad i topp i årets glasstest

LÄS MER:Prova nya recept på kanelbullar, chokladbollar och egen glass

Kommer tillbaka i nytt utseende

Glassförpackningen kommer dock ha nytt utseende från och med i höst. Men fram till dess är det samma logga som har funnits i många år.

Kommer glassen smaka likadant?

– Jamen precis, det kommer den göra.

Glassen började säljas 1983 och har fått sitt namn efter Sitting Bull, som i slutet av 1800-talet var hövding över urfolket sioux i USA, skriver TT.

Ishockeylaget Frölunda kommer efter att ha fått liknande kritik för sin logotyp inför nästa säsong att ta bort namnet ”Indians” och göra om sitt klubbemblem.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS