Trafikverkets generaldirektör, Lena Erixon, är bäst betald av alla statens chefen. Arkivbild.
Trafikverkets generaldirektör, Lena Erixon, är bäst betald av alla statens chefen. Arkivbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Trafikverkets chef fortsatt bäst betald

Sveriges bäst betalda statliga myndighetschef heter Lena Erixon. Med en månadslön på 178 600 kronor, efter årets revision, toppar Trafikverkets generaldirektör listan för sjätte året i rad, rapporterar Publikt.

ANNONS
|

Erixon, vars lön har ökats med 1,5 procent, är en av tre kvinnor på tio i topp-listan. Men hon följs av tre män.

Rikspolischefen Anders Thornberg kniper andraplatsen, med en månadslön på 173 600 kronor. Därefter följer försäkringskassans Nils Öberg med 170 000 och överbefälhavare Micael Bydén med 167 000.

Den myndighetschef som har fått högst löneförhöjning av regeringen är Riksarkivets gd Karin Åström Iko. Hennes lön höjdes med 4,6 procent från 99 200 till 104 000 kronor i månaden.

Av de tio med störst löneökning efter årets revision är åtta kvinnor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS