Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Tog hem pris för golvsänkta bilar

Affärsidén att anpassa bilar för funktionshindrade blev vinnare när årets Unga entreprenör Väst röstades fram.

- Jag känner mig glad, det är väldigt roligt att vinna. Kul att vara med, det verkar vara ett bra nätverk av entreprenörer, säger Mikael Andersson, entreprenör och grundare av WS Mobility, i ett uttalande sedan han på onsdagskvällen tagit emot utmärkelsen som årets Unga entreprenör i Väst.

Mikael Andersson startade WS Mobility 2011 och företaget har fokus på "mobilitet för varje enskild individ". Enligt företagets vision ska WS Mobility bli det främsta "bilanpassningsföretaget" i Sverige genom att erbjuda högkvalitativa, golvsänkta bilar och individuella anpassningar. Funktionshindrade ska kunna färdas både som passagerare och förare i ett fordon på ett trafiksäkert sätt.

Årets unga entreprenör i Väst är en av fyra regionala deltävlingar som pågår under våren och där vinnaren går vidare till den nationella Entreprenörsgalan i september.

Villkoren för att bli nominerad och delta i tävlingen är att man är under 30 år och att företaget har en årsomsättning på minst 100 000 kronor.

Bakom tävlingen står entreprenörsnätverket Founders Alliance där 600 företag och partners ingår.

Under onsdagens entreprenörsgala fick även grundarna till Göteborgsbaserade Northern Offshore Service ta emot utmärkelsen Årets grundare Väst. David Kristensson, Mikael Kristensson och Martin Landström grundade företaget 2009. Affärsidén är att transportera servicepersonal och utrustning till havsbaserade vindkraftverk i snabbgående katamaraner.

Även Rolf Lundström, grundare till hotellkedjan Provobis och Cherryföretagen, fick under entreprenörsgalan ta emot ett pris: Årets Förebildsentreprenör.

Rolf Lundström bildade Cherryföretagen för mer än 50 år sedan, under studietiden. Cherryföretagen har i dag fyra börsföretag med ett värde på över 20 miljarder kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.