Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är underligt att så många belöningssystem poängterar individen framför gruppen.

Tobias Fredberg: Därför gör mångfald oss smartare

Forskargrupper runt om i världen frågar sig varför grupper med personer av olika bakgrund och erfarenheter är mer kreativa och bättre på problemlösning än andra. På en nivå är svaret inte förvånande, visar deras arbete: mångfald i grupper skapar nya infallsvinklar, ger nya perspektiv och gör att vi fattar klokare beslut.

Men mångfald skapar också andra beteenden. I grupper där vi inte är överens om hur världen fungerar tvingas vi att vässa våra argument. Vi tvingas att ifrågasätta våra antaganden och kan på så vis komma fram till lösningar som annars inte varit aktuella. Det viktiga här är naturligtvis inte att våra kollegor ser annorlunda ut eller heter annorlunda än vi, utan att de tänker annorlunda.

Om vi ska omsätta resultaten från denna forskning, bygger det på att företag och organisationer vill ha nytänkande. Det finns goda skäl till det. Mycket tyder på att företags enda konkurrensfördel över tid ligger i förmågan att vara engagerande, initiativrika, innovativa och snabbrörliga. En av förutsättningarna är rimligen då förmågan att ta tillvara på personer med olika bakgrund för att bli bättre på att skapa nya lösningar. Flera studier bekräftar också att det finns samband mellan lönsamhet och mångfald.

Samtidigt har vi hyllmeter med forskning inom andra fält som visar att företag och organisationer i allmänhet är dåliga på att ifrågasätta sina antaganden och bryta med vedertagna mönster. Anledningen är ganska självklar – man vill vara effektivt och inte fokusera på allt annat man skulle kunna göra. Men det blir effektivitet på bekostnad av förmågan till förnyelse.

Företag och organisationer är institutioner som driver samhället framåt genom att skapa lösningar som vi vill betala för. De har samtidigt en central roll om vi vill skapa möjligheter för alla att växa och få en plats i samhället. Ju bättre rollerna kan kombineras, desto bättre för alla. Då är mångfald en viktig pusselbit.

Svenska debattörer verkar mest strida om huruvida invandring är lönsam eller bara kostsam (konstigt hur snabbt humanitära aspekter faller bort). Det vore bättre om vi fokuserade på HUR vi ska få mångfald att bli något som både hjälper oss att bygga ett bättre samhälle och gör att våra företag och organisationer blir mer framgångsrika. Då har vi vunnit på riktigt.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi