Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

TitanX har två miljarder anledningar att fira

Göteborgsföretag har tagit hem en storaffär med Daimler. Med ordern blir TitanX blir marknadsledare i västvärlden på motorkylarmoduler till tunga lastbilar år 2017.

TitanX har skrivit avtal (Letter of intent) med Daimler som ger företaget ensamrätt att leverera motorkylarmoduler till Daimler Trucks i Nordamerika. Försäljningen uppskattas till nära två miljarder kronor för fem års leveranser.

För att klara av leveranserna kommer TitanX starta en ny fabrik i Mexiko.

- Med fortsatt god teknologiutveckling kombinerat med excellent kundservice och projektledning, effektiva kostnadsreduktioner och produktion samt med hjälp av kompetenta och dedikerade medarbetare har vi genom denna nya order fått en möjlighet att säkra en god framtid, säger Stefan Nordström, vd på TitanX.

Så sent som i augusti förra året varslade TitanX 20 medarbetare i Mjällby förra året. Nu ser läget betydligt ljusare ut. Den nya ordern kan även innebära nyanställningar i Sverige på sikt, säger Stefan Nordström.

TitanX har 1 000 anställda med huvudkontor i Göteborg. Företaget bildades i maj 2008 när riskkapitalbolaget EQT köpte ut det från franska Valeo.

TitanX gör motor- och oljekylare till alla stora tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsfordon samt dieselaggregat i västvärlden. Företaget har fabriker i Mjällby, Linköping, Jamestown i USA och Jaguariuna i Brasilien.

Omsättningen 2012 var drygt 1,5 miljarder kronor med en vinst på 128 miljoner. Årets prognos är satt något lägre, 1,3 miljarder, på grund av rådande konjunkturläge som företaget tror håller i sig under hela 2013.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.