Tryckta tidningar på väg bort? Arkivbild.
Tryckta tidningar på väg bort? Arkivbild. Bild: Helena Landstedt/TT

Tidningarnas läsarintäkter ökar

ANNONS

Fler svenskar betalar för digital journalistik. Det gör att morgonpressens läsarintäkter ökar totalt sett, under tredje kvartalet med cirka tre procent till 1,5 miljarder kronor jämfört med motsvarande period i fjol, enligt siffror från Tidningsutgivarna.

De digitala läsarintäkterna ökade med 37 procent, vilket kompenserade för nedgången på två procent från papperstidningarna.

Men annonsintäkterna faller desto mer, 24 procent bort på ett år, så sammantaget fortsätter tidningshusens intäkter ner.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS