Teslas vd och grundare Elon Musk. Arkivbild.
Teslas vd och grundare Elon Musk. Arkivbild. Bild: Patrick Pleul/AP/TT

Teslas omdiskuterade autopilotsystem synas

Den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA öppnar en utredning gällande Teslas autopilotsystem, efter ett antal uppmärksammade olyckor där systemet varit aktiverat. Det rapporterar bland andra Wall Street Journal.

ANNONS
|

Enligt dokument som blev offentliga på måndagen har NHTSA dokumenterat elva sådana olyckor sedan 2018. Myndigheten ska nu granska vad som har legat bakom olyckorna.

Tesla har själv beskrivit det så kallade autopilotsystemet som att det trots sitt namn kräver att en människa sitter i förarstolen och därmed inte ska ses som en självkörande bil.

Krav på att Teslas autopilotsystem ska synas ordentligt har väckts på flera håll sedan rapporter kommit om att systemet kan aktiveras utan att någon sitter i förarsätet. Bland annat har tekniker vid tidskriften Consumer Report lyckats lura systemet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS