Tesla rundar blockad – får ut registreringsskyltar

Tesla massbeställer registreringsskyltar som levereras direkt till kunderna. På så sätt har de hittat ett kryphål i postfackens blockad mot företaget. Det rapporterar Arbetsvärlden.

ANNONS
|

Postfackens blockad, som är en sympatiåtgärd i den pågående strejken mot Tesla, har stoppat nya Teslabilar från att tas i trafik eftersom deras registreringsskyltar har varit fast hos Postnord. Siffror från Trafikverket visar nu att Tesla systematiskt rundar blockaden, enligt tidningen Arbetsvärlden.

Detta genom att massbeställa ersättningsskyltar till bilarna som ska tas i trafik.

Vanligtvis när en bil registreras skickas en beställning på registreringsskylt till tillverkaren. Skyltarna skickas sedan via Postnord till bilföretaget.

”Inte speciellt vanligt”

Ersättningsskyltar kan istället beställas av bilägaren och levereras direkt hem till denne, ifall skyltarna skulle tappas bort eller gå sönder. Det är dessa skyltar som Tesla nu beställer direkt.

ANNONS

– Det är inte speciellt vanligt att man beställer ersättningsskyltar till en bil som precis registrerats. Vi brukar inte se den här typen av beställningar. Det är inte ett allt för vågat antagande att göra att det har med blockaden att göra, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen till Arbetsvärlden.

Under torsdagen uppges Tesla ha registrerat 900 ägarbyten. 145 av dessa har gått igenom, och har följts av 140 beställda ersättningsskyltar. Antalet väntas öka under veckan.

– Rent generellt tycker jag att Tesla istället för att fara ut mot facklig verksamhet, hyra in strejkbrytare och hitta kryphål borde inse att den enda vägen ut är att de sätter sig vid förhandlingsbordet, säger Britta Lejon, förbundsordförande för fackförbundet ST till Arbetsvärlden.

Strejken mot Tesla har pågått sedan den 27 oktober.

GP har sökt Tesla.

LÄS MER:Forskare om Teslabråket: ”Så skriver man inte”

LÄS MER:Flera brister hittade på Teslas verkstad i Göteborg

LÄS MER:X som drivs av Teslagrundaren varnar för granskning av Tesla

ANNONS