Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ett par Model 3 vid en Tesla-anläggning i Colorado häromveckan.

Tesla ökar farten på Model 3

Det är "ganska troligt" att Tesla uppnår målet att bygga 5 000 exemplar i veckan av Model 3 vid kvartalsskiftet. Och den tänkta folkbilen säljer redan bäst i sin klass i USA, meddelar elbilsbolaget.

På en aktieägarträff säger vd Elon Musk att målet är inom räckhåll, när man nu visat att den justerade produktionslinan i dagsläget klarar 3 500 Model 3 i veckan.

Samtidigt twittrar företaget att den nya bilen – som än så länge bara levereras i Nordamerika – redan kör om alla konkurrenter. Då avser Tesla i och för sig en ganska smal fordonskategori kallad "premiumsedaner i mellanklass", som dominerats av tyska tillverkare. Men under maj månad gick Model 3 om såväl Mercedes C-klass och Audi A4/S4 som BMW:s 3-serie och Lexus IS i försäljningen i USA, enligt Teslas tweet.

På aktieägarträffen flaggar företagets försäljningschef Robin Ren också för nästa så kallade gigafabrik, där Tesla ska tillverka såväl bilar som batterier.

- Vi är otroligt glada över att bygga den första gigafabriken utanför USA, i Kina, mer specifikt i Shanghai, sade Ren enligt nyhetsbyrån AFP.

Någon definitiv uppgörelse finns dock inte, utan Ren säger att en sådan ska kunna presenteras "snart".