Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Teleoperatören Tele2, med vd Allison Kirkby, redovisar kvartalssiffror. Arkivbild.

Tele2 klår förväntningarna

Mobiloperatören Tele2 kan uppvisa en stark inledning på 2017. Företaget redovisar en vinst före skatt på 593 miljoner kronor för det första kvartalet. Detta kan jämföras med 504 miljoner kronor för motsvarande period 2016.

Vinsten klådde också analytikers förväntningar med råge. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 343 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

"Det första kvartalet var en stark start på året med en ökning av mobila tjänsteintäkter från slutkund med 10 procent och EBITDA med 28 procent, båda på jämförbar basis.Operationellt kassaflöde på 12 månaders rullande basis har mer än fördubblats", skriver vd:n Allison Kirkby i en kommentar.

Omsättningen för bolaget, som ingår i Stenbecksfären, uppgick till 7 875 miljoner kronor, jämfört med 6 446 miljoner kronor ett år tidigare.

I Sverige ökade de mobila tjänsteintäkterna från slutkund med fem procent på jämförbar basis tack vare växande datakonsumtion. Även i Baltikum ser företaget att en positiv trend fortsätter med en tillväxt på tolv procent för mobila tjänsteintäkter från slutkund.