Techslakt på börsen – Spotify och Facebook rasar

Meta och Spotify rasade kraftigt när New York-börsen öppnade på torsdagen.

ANNONS
|

Facebookägaren Meta rasar 25 procent vid New York-börsens öppning. Även Spotify rasar kraftigt och faller 15 procent efter gårdagskvällens rapport.

Detta samtidigt som Nasdaqs kompositindex faller 2,6 procent medan S&P 500 backar 1,4 procent och Dow Jones industriindex är minus 0,3 procent.

Nedgången är den första vid öppning efter fyra raka handelsdagar med uppgångar.

För Meta, Facebooks moderbolag, är bakgrunden att man under onsdagskvällen lämnade en svagare delårsrapport för det fjärde kvartalet än väntat.

Resultatet per aktie blev 3:67 dollar jämfört med det förväntade 3:84 dollar. Omsättningen var dock något bättre än analytikernas tips, 33,7 miljarder dollar jämfört med 33,4 miljarder dollar.

ANNONS

Antalet dagliga användare var drygt 1,9 miljarder, också det sämre än vad analytikerna trott.

Spotify ökade antalet betalande medlemmar

Som förklaring till resultatet anger bolaget bland annat att det drabbats hårt av inflationen och problem med leveranskedjor hos annonsörerna.

Spotify, som också presenterade en delårsrapport på onsdagen, kunde å sina sida redovisa att man nu har 180 miljoner betalande medlemmar – en ökning med 16 procent på helåret.

Samtidigt har det varit röriga veckor för Spotify. När bolaget nu kommit med sin rapport för det fjärde kvartalet är det i samma veva som hashtaggen "cancelspotify" har trendat på Twitter och artister som Neil Young och Joni Mitchell har tagit bort sin musik från strömningstjänsten.

Kritiken har främst handlat om att Joe Rogan i sin podd i slutet av december släppte ett tre timmar långt avsnitt med den kontroversiella läkaren och vaccinmotståndaren Robert Malone, som stängts av från Twitter efter att ha brutit mot plattformens regler om desinformation kring covid-19.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS