Skylt utanför en av Systembolagets butiker.
Systembolaget slutar sälja ännu en ölsort, eftersom toppen på burken riskerar att flyga av och orsaka läckage. Bild: Bertil Ericson/TT

Systembolaget säljstoppar öl

Systembolaget stoppar försäljningen av ölsorten Amundsen Apocalyptic Thunder Juice NEIPA nr 32684. Anledningen är att toppen på burken kan flyga av, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Kunder som har köpt den aktuella produkten uppmanas ta med dem tillbaka till butiken för att få sina pengar tillbaka.

Toppen på några få burkar har flugit av och orsakat läckage, enligt pressmeddelandet.

”Producenten undersöker orsaken till felet och produkten är av försiktighetsskäl säljstoppad tills vidare”, skriver Systembolaget.

LÄS MER:Systembolaget stoppar två sorters öl

Så sent som i fredags meddelade Systembolaget ett säljstopp av ytterligare två ölsorter från samma producent, Amundsen Chuggernaut Hazy Session IPA och Amundsen Breakfast Waffle Stout. Orsaken var densamma: toppen på burkarna riskerar att flyga av.

Även då ombads berörda kunder ta med sina burkar till en butik för att få pengarna tillbaka.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS