Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Wingårdhs
Bild: Wingårdhs

Swedavia säljer Landvetterhotell

Det nya hotellet vid Landvetter flygplats som håller på att byggas får ny ägare – Swedavia säljer till fastighetsaktören Midstar.

GP har skrivit om det nya hotellet som ligger alldeles vid flygplatsens terminaler. Hotellet som är ritat av Wingårdhs och kommer att drivas av Scandic byggs av Peab på uppdrag av Swedavia – markarbetena är igång. Men nu står det klart att ägaren av hotellfastigheten blir Midstar. Midstar är en kapitalförvaltare som ägs av en grupp pensionsfonder och bolaget är inriktade på att investera i fastigheter och i synnerhet hotellfastigheter i Norden.

LÄS MER: Första "spadtaget" för Landvetters nya hotell

Vilken köpeskillingen är vid fastighetsförsäljningen framgår inte, men det kommer att ge en reavinst för statliga Swedavia i storleksordningen 140 miljoner kronor.

Del av mötesindustrin

– Flygplatserna har mer och mer blivit en del av mötesindustrin. Vi har utvecklat ett antal hotell på Arlanda och det här är det första vi utvecklar på Landvetter. Vi tycker att det är roligt att pensionsfonderna – som äger Midstar – vill investera på detta sätt på Landvetter, säger Karl Wistrand, vd på Swedavia Real Estate.

– Just det här hotellet är mycket nära terminalen, det är i princip en del av terminalen, så det går att samla flödena av människorna på flygplatsen på ett bra sätt här.

Konferensavdelning och gym

Sjuvåningshotellet som kommer att ha 222 rum och konferensavdelning, gym- samt relaxavdelning och restaurang kommer att stå färdigt vid årsskiftet 2020/2021. Midstar kommer att tillträda som ägare när hotellet står färdigt.

– Vi har en stark tilltro till Swedavia och deras utveckling av Göteborg Landvetter Airport samt till Scandic Hotels som hotelloperatör. Detta blir vårt första förvärv av en nybyggnation och betonar vår långsiktiga strategi om att skapa en balanserad och väl diversifierad portfölj, säger Marc Henriksen på Midstar i en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.