Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sweboat: Båtmässan på Marstrand är inställd

Mässan brukar locka tiotusentals besökare. Men nu har arrangöererna av Båtmässan Marstrand boat show insett att man måste ställa in årets event i augusti.

Det satt långt inne, men på måndagen meddelade Sweboat, Båtbranschens riksförbund, att man ställer in alla höstens flytande mässor. Det innebär att Marstrand Boat Show 21-23 augusti ställs inte blir av, detta på grund av regeringens restriktioner.

– Ända till i fredags vågade vi hoppas. I torsdags rådde förbud för folksamlingar över 50 personer men vi hoppades att Folkhälsomyndigheten skulle komma med besked om att man skulle göra skillnad på inom- och utomhusarrangemang. Men de gjorde inte det, säger Mats Eriksson, vd på Sweboat till Kungälvs-Posten.

LÄS MER: Klassiska snipor och lyxiga yachter i Marstrand

Marstrand boat show arrangerade första gången 2017 och förra året lockades 32 000 besökare och ett 60-tal utställare till den flytande mässan. Den hugade kunde ta del av både mindre snipor och lyxyachter samt ett stort utbud av tillbehör.

Mats Eriksson på Sweboat säger till Kungälvs-Posten att hösten är en viktig försäljningsperiod för båtbranschen, varför man nu drabbas hårt av de inställda mässorna.

Han säger till Kungälvs-Posten att framför allt begagnade båtar säljer bra.

– Många vill prova på båtlivet och istället för att hyra ett hus i Spanien i två veckor så hyr de en båt i två veckor i Sverige och provar innan de köper första båten, säger Mats Eriksson till Kungälvs-Posten.

Marstrand boat show siktar på att vara tillbaka 2021.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.