Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Märket, det vill säga lönerna i industrin, är det som fortsatt kommer att vara normen för lönerna i Sverige, konstaterar Jan-Olof Jacke. Bild: Anders Ylander
Märket, det vill säga lönerna i industrin, är det som fortsatt kommer att vara normen för lönerna i Sverige, konstaterar Jan-Olof Jacke. Bild: Anders Ylander

Svenskt Näringslivs vd: Orealistiska lönekrav från facken

Vid juletid drar avtalsrörelsen igång. Men allt är inte fröjdefullt. Kommunal ställer sig utanför LO:s samordning och kräver högre löner och industrifacken vill se lönehöjningar på tre procent och bättre pensioner.
– Industrifackens krav ser vi som både orealistiskt och lite oväntat, säger Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv.

Den 20 december är startskottet för avtalsrörelsen. Då kommer arbetsmarknadens parter att lämna över sina krav till varandra.

– Ja, då växlar industrin sina julklappar, det vill säga krav. Inom Svenskt Näringsliv har vi kommit överens om vilka positioner som är mest centrala för oss, säger Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv, tidigare Sverigechef för Astra Zeneca.

Kvinnorna på krigsstigen inför avtalsrörelsen

Han har haft fullt upp under första året som ledare för Svenskt Näringsliv, konstaterar han. Men roligt. Nu väntar en intensiv avtalsrörelse som kommer att påverka 2,8 miljoner löntagare.

Motståndarlagen radar inom kort upp sig vid på spelplanen. LO, med 12 samordnade fackförbund och arbetsgivarorganisationerna Svenskt Näringsliv och Sveriges kommuner och landsting, på andra. Men i år har Kommunal, som är nära en femtedel av hela LO-kollektivet, brutit sig ur samordningen. Kommunal består till största delen av kvinnliga medlemmar och de är på krigsstigen. De underkänner LO:s förslag till låglönesatsning och att det alltid är exportindustrins löner som ska vara riktmärke för alla andra. De kräver rejäla löneförhöjningar.

LÄS MER: Facken växlar upp lönekraven

LÄS MER: Kommunal bryter sig ur LO

Men från Svenskt Näringsliv är man redan i dag glasklara med att det är "märket" som gäller.

– Vi kommer att gå före med att industrin sätter ett märke. Den normeringen har faktiskt gynnat både reallöneutvecklingen och konkurrenskraften under ganska många år nu. Det är den bästa modellen vi ännu så länge känner till, och den kommer vi att hålla hårt i tills vi hittar något bättre, säger Jan-Olof Jacke.

"Orealistiska krav"

Från LO-sidan har har industrifacken, med IF Metall i spetsen, redan deklarerat att man kräver tre procents löneökningar, och att man vill ha pensionsinbetalningar redan från 20 år.

– Jag måste erkänna att jag blev lite förvånad. Det är inte bara den absoluta siffran. När man lägger samman alla delarna i kravet så är det väsentligt högre än tre procent, och det är klart att vi ser det som orealistiskt och lite oväntat, säger Jan-Olof Jacke.

Han hänvisar till att det finns tydliga signaler på att Sverige är på väg in i en kraftig avmattning i konjunkturen och att det är 60 000 färre människor i arbete i dag än vad det var för ett år sedan.

– Skulle vi då gå in i en situation med väldigt höga löneökningar, kommer vi bara att förstärka den här nedgången, säger han.

Från arbetsgivarsidan har man redan gjort klart att de stora frågorna för dem är att det ska bli enklare att komma in på arbetsmarknaden, stärkt konkurrenskraft och att man vill ha arbetsplatsnära lönebildning, som man kallar lokala löneförhandlingar.

– Den största vattendelaren vi har i Sverige är mellan dem som har och inte har jobb. Ett av våra mål är att göra det enklare att komma in på arbetsmarknaden och pensionsförslaget skulle riskera att höja kostnaden för unga att ta sina första steg in, säger Jan-Olof Jacke.

Vill inte ha högre ingångslöner för unga

LO vill se en låglönesatsning på låglönesatsning om minst 783 kronor för de som tjänar under 26 100 kronor per månad.

– Det är klart att man kan ha respekt för det, men samtidigt så riskerar man att bygga högre barriärer för att kunna komma in på arbetsmarknaden, säger han.

Så ni vill ha lägre ingångslöner för unga?

– Vi vill i varje fall inte se högre ingångslöner.

Utanför avtalsrörelsen har LO gått ut med att man vill begränsa arbetskraftsinvandringen. Organisationen ser inte poängen med att importera outbildade diskare och lokalvårdare, eftersom de resurserna redan finns i Sverige.

– Jag tror att man måste vara ganska specifik när man talar om arbetskraftsinvandring. Om vi ska klara vår tillväxt långsiktigt kommer vi att behöva en arbetskraftsinvandring, för vi är inte tillräckligt många själva. Och en väl fungerande arbetskraftsinvandring är viktig för oss, säger Jan-Olof Jacke.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.