Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vapianos svenska restauranger ska säljas sedan bolaget som driver dem har gått i konkurs. Bild: Anders Hofgren
Vapianos svenska restauranger ska säljas sedan bolaget som driver dem har gått i konkurs. Bild: Anders Hofgren

Svenska Vapiano i konkurs – ska sälja restaurangen i Göteborg

Bolaget som startat och driver Vapiano i Sverige har försatts i konkurs. Nu siktar konkursförvaltaren på att sälja de svenska restaurangerna.

Vapianos sex svenska restauranger, däribland den som ligger på Östra Hamngatan i Göteborg, ska säljas. Detta sedan bolaget Gå Lugnt Restauranger AB, som har startat och driver kedjans svenska restauranger, har gått i konkurs, rapporterar Fastighetsvärlden.

– Vår uppgift är att sälja dem. Men det är tuffa tider. Vi driver vidare och håller samtidigt på att försöka hitta köpare, det finns redan intresse anmält. Sedan är frågan om man kan komma överens om ett pris – framför allt måste en köpare få tillfälle att bedöma värdet på restaurangerna, säger konkursförvaltaren Guy Lofalk till Fastighetsvärlden.

LÄS MER: Happy Homes på Aschebergsgatan stänger efter hyreshöjning

LÄS MER: Modebutik i Nordstan går i konkurs - nu väntar utförsäljning

Moderkoncernen i ekonomisk kris

Kedjan har fyra restauranger i Stockholm och en i Malmö. Guy Lofalk uppger för Fastighetsvärlden att de antingen kan säljas tillsammans eller var för sig.

Samtliga restauranger håller fortsatt öppet, men med nedbantad meny.

I slutet av mars varnade också den tyska moderkoncernen, som totalt har över 230 restauranger världen över, för att man står inför akut konkurshot. Kedjan vädjade då till den tyska regeringen om stöd för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av det nya coronaviruset.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.