Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild: Roulette. Bild: Janerik Henriksson/TT
Genrebild: Roulette. Bild: Janerik Henriksson/TT

Svensk speljätte får varning och böter

Spelinspektionen ger svenska spel- och kasinooperatören Kindred straffavgift på 10,9 miljoner kronor. Bolaget har inte gjort tillräckliga riskbedömningar kring terrorfinansiering och penningtvätt, enligt myndigheten.

Spelinspektionen varnar speljätten Kindred och utfärdar en sanktionsavgift på närmare 11 miljoner kronor för att ha misslyckats i efterlevnaden kring kraven på riskbedömningar kopplat till penningtvätt och finansieringen av terrorism. Det meddelar Kindred i ett pressmeddelande vid tolvtiden på onsdagen.

Utredningarna av myndigheten som ligger till grund för mångmiljonboten och varningen avser perioden januari 2019 till februari 2022.

Speljätten kommenterar Spelinspektionens utfärdande så här i pressmeddelandet:

”Kindred välkomnar ökad tydlighet från Spelinspektionen och i lagstiftning om vilka objektiva och effektiva riskparametrar för bekämpning av penningtvätt man ska ta i beaktning när man bedömer en kunds riskprofil.”

LÄS OCKSÅ: Ensam lottospelare vann 22 miljarder kronor

LÄS OCKSÅ: Spelbolag varnas av Spelinspektionen

LÄS OCKSÅ: Här är Göteborgs tio största spelvinster genom tiderna

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi