Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bankaktier gick bäst på börsen. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svagt ned på börsen

Stockholmsbörsen höll sig på plus under större delen av onsdagen, men tappade fart på eftermiddagen och stängde på minus. Aktien i Nordea drog mest uppåt bland tungviktarna.

När börsen stängde hade OMXS-index backat 0,1 procent.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I Paris och Frankfurt sjönk också stämningen under eftermiddagen. Men Londonbörsen tappade mest sedan pundet stigit kraftigt. Pundets lyft var en reaktion på medieuppgifter om att EU och Storbritannien gjort upp om en slutnota för britternas EU-utträde.

Marknaden lät sig inte påverkas märkbart av det senaste i raden av nordkoreanska robottester. Däremot tog många investerare intryck av att Jerome Powell, nominerad till nästa chef för USA:s centralbank, uttryckt sig positivt om utsikterna för en avreglering av finanssektorn.

Vinnaren bland storbolagen på Stockholmsbörsen var Nordea, med ett kurslyft på 1,0 procent. Även andra bankaktier steg i linje med en bred uppgång för finanssektorn i omvärlden efter Powells uttalande.

SEB:s och Handelsbankens aktier lyfte 1,0 respektive 0,3 procent.

I andra änden fanns Lundin Petroleum och Volvo, båda ned 1,5 procent.

Londonbörsens FTSE-index sjönk 0,9 procent, Frankfurtbörsens DAX-index var oförändrat medan Parisbörsens CAC-index gick upp 0,1 procent.