Personbilsförsäljningen viker nedåt. Arkivbild
Personbilsförsäljningen viker nedåt. Arkivbild Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Svag personbilsmarknad i april

ANNONS
|

Antalet nyregistrerade bilar minskade med 6,2 procent i april, ned till 20 586 personbilar, enligt branschföreningen Mobility Swedens månadssiffror.

"Försäljningen av nya personbilar har bromsat in kraftigt med mer än en halvering av orderingången under årets fyra första månader. Konjunkturläget och den borttagna klimatbonusen ligger bakom minskningen", skriver Mobility Sweden.

Föreningen tillägger att tunga lastbilar fortsätter att gå starkt, upp med nästan 8 procent i april och 31 procent hittills i år.

"Trots försämrade konjunkturutsikter med hög inflation och stigande räntor, har transportvolymerna och infrastrukturaktiviteten fortsatt varit på bra nivåer samtidigt som åkerierna har behov av att förnya flottorna", skriver Sofia Linder, chefsekonom på Mobility Sweden i en kommentar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS