Svårt att komma in på Swedbank om elstöd

De som har rätt till det första elstödet, som betalas ut med start 20 februari, behöver registrera ett bankkonto i kundregistret på Swedbank. På onsdagseftermiddagen var det svårt komma in på bankens webbplats och göra en sådan registrering.
– Vi har haft väldigt många som har velat komma in och registrera sitt kontoregister sedan i förmiddags. Den höga belastningen har medfört att det kan ta lite längre tid att komma åt, säger Hannes Mård, som är presskommunikatör på Swedbank.

ANNONS
|

Försäkringskassan och Svenska kraftnät meddelade under onsdagsförmiddagen vid en gemensam presskonferens att utbetalningarna av elstödet till de privatpersoner som bor i elprisområde 3 och 4 kommer att inledas 20 februari – och det rör sig sedan om dagar innan de flesta ska ha fått sina pengar på kontot.

För att snabbt få sina pengar behöver man som kund registrera ett svenskt bankkonto i det kontoregister som Swedbank administrerar.

Det var inte helt lätt under onsdagseftermiddagen.

Swedbanks presskommunikatör Hannes Mård beklagar detta.

Driftproblem på grund av hög belastning

– Vi ber dem som upplever problem med registreringen att återkomma lite senare. Det är fortfarande gott om tid kvar att registrera ett konto för att få del av elstödet, säger han.

ANNONS

Senast 13 februari ska ett konto vara registrerat i registret för att Försäkringskassans utbetalning ska nå de berättigade kunderna så fort som möjligt.

Hannes Mård på Swedbank säger att själva sajten fungerar, men att driftproblemen för kontoregistreringen har med hög belastning att göra.

LÄS MER:Nu kommer besked om utbetalning av elstöd

LÄS MER:Elprisstöd till hushåll och företag – detta gäller för dig

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS