Facket skjuter upp strejkvarslet till på måndag.
Facket skjuter upp strejkvarslet till på måndag. Bild: Johan Nilsson/TT

Strejkvarslet skjuts upp till på måndag

Varslet om tågstrejk skjuts upp till på måndag, meddelar Seko i ett pressmeddelande. Anledningen är att det enligt facket fortfarande finns möjligheter att parterna kommer överens.
Nu släpper SJ alla biljetter som spärrades för köp i förebyggande syfte.

ANNONS
|

Varslets första steg är nu framflyttat till klockan 15 på måndag. Steg två inleds den 19 maj och det sista steget träder i kraft den 22 maj, om parterna inte når en överenskommelse innan dess.

I ett pressmeddelande skriver Seko att det fortfarande finns förhandlingsmöjligheter och att mer tid skulle kunna ”lösa upp knutar” mellan parterna.

I förebyggande syfte spärrade SJ biljettköp för de avgångar som riskerade att påverkas av den eventuella strejken. Nu meddelar SJ att alla spärrar är släppta och att alla avgångar kommer att gå som vanligt.

SJ släpper alla biljetter

– Tågen hos oss går som vanligt, vi ställde inte in några avgångar i förväg, säger Martina Nord, presskommunikatör på SJ.

ANNONS

Biljetterna kommer under dagen att komma ut till försäljning igen.

– De kommer ut hela tiden här, så nu går det att köpa dem, säger Martina Nord.

Om SJ ska spärra biljettköp till avgångar inför en eventuell strejk på måndag är i nuläget oklart.

– Jag kan inte svara på hur det kommer att bli, men det kommer vi att veta senare idag. Vi sitter just nu och tittar över hur vi ska lägga upp det, säger hon.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

LÄS MER:Så påverkar tågstrejken Göteborg – det har du rätt till

LÄS MER:SJ:s vd: Svenska folket har hatkärlek till SJ

LÄS MER:SJ spärrar biljettförsäljning mellan storstäder

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS