Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Voi tvingas nu lämna Paris, vilken är en av de största städerna de röda elscootrarna funnits i. Bild: Magnus Andersson/TT
Voi tvingas nu lämna Paris, vilken är en av de största städerna de röda elscootrarna funnits i. Bild: Magnus Andersson/TT

Stort nederlag för Voi – tvingas lämna Paris

Svenska elscooterföretaget Voi tvingas lämna Paris efter att ha förlorat en upphandling som stadens borgmästare drivit igenom. Nu får bara Lime, Tier och Dott köras i stan, rapporterar Techcrunch.

På sin hemsida skriver Voi att resan mellan Triumfbågen och Place de la Concorde är en av de mest populära bland Voi-åkare i Paris. Några sådana blir det inte längre när tyska Tier, amerikanska Lime och nederländska Dott vunnit upphandlingen om att få köra sina elscootrar i staden.

Upphandlingen har drivits igenom under sju månader av stadens borgmästare Anne Hidalgo, rapporterar Techcrunch. Tillsammans ska de tre företagen rulla ut 5000 elscootrar under en tvåårsperiod.

Tidigare har det varit en fri marknad bland elscootrarna i staden, men nu ställs högre krav på bland annat hållbarhet, användarsäkerhet och underhållet av scootrarna och deras laddningssystem. På dessa grunder valdes alltså tre företag ut före svenska Voi. Totalt var 16 företag med i upphandlingen.

LÄS MER: Elsparkcyklarna invaderar Göteborg – "lagen är otydlig"

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.