Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Redan i somras tog Ola Serneke och Petter Stordalen varandra i hand och tecknade en avsiktsförklaring - och nu är avtalet för det kommande hotellet i hamn.

Stordalens hotellhyra i Karlatornet – 800 miljoner

Hyresavtalet för det kommande Nordic Choice-hotellet i Karlatornet är klart. Årshyra blir 40 miljoner kronor.

Redan i somras tog Ola Serneke och Petter Stordalen varandra i hand och tecknade en avsiktsförklaring - och nu är avtalet för det kommande hotellet i hamn. Hyresavtalet mellan Karlastaden Utveckling AB och Nordic Choice hotels löper över 20 år.

Avtal för nära en miljard

Hela avtalet är värt 800 miljoner kronor.

Och Ola Serneke är glad över samarbetet med Nordic Choice Hotels.

– Det känns fantastiskt bra att avtalet är på plats, tillsammans med dem kan vi skapa en oförglömlig hotellupplevelse i en unik byggnad, säger han i ett pressuttalande.

Petter Stordalen är lika entusiastisk:

– För varje dag som går är vi närmare en öppning av hotellet. Jag ser fram emot 2021 då vi kan checka in de första gästerna.

Hotellets yta kommer att uppgå till 17 500 kvadratmeter, ha omkring 300 rum och innehålla konferensanläggning, restauranger, spa- och gymområde.

Bild: Tomorrow AB

Hotellet, som kommer att drivas under varumärket Clarion Hotel, kommer att placeras i podiebyggnaden i Karlatornet, samt på 58:e våningen i tornet.

Enligt Nordic Choice Hotels ska hotellet med 300 rum planeras så att gränserna mellan tornets övriga delar blir öppna eller "suddas ut".

Över 1 000 anställda hos Serneke

Byggherren Ola Serneke kan inte bara glädjas över att hyresavtalet med Nordic Choice kommit på plats, samtidigt passerar byggkoncernen Serneke över 1 000 anställda. Bara senaste året har 160 personer fått anställning i företaget.

–Det är en milstolpe för vårt företag, som jag är väldigt stolt över att ha passerat, säger Ola Serneke.

Fakta: Karlatornet

Karlatornet planeras stå klart 2021 och blir med sina 245 meter Nordens högsta byggnad.

Tornet kommer att ha 73 våningar och innehålla 600 lägenheter.

Karlatornet kommer att kosta cirka 4,5 miljarder kronor att bygga.

Hela den nya stadsdelen Karlastaden kommer att omfatta cirka 2 000 lägenheter, kontor och kommersiella lokaler och kommer att kosta cirka 13 miljarder kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.