Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Stordalen vill vara med och bygga ny arena

Petter Stordalen vill investera i en ny multiarena i Göteborg. - Det vore en fantastisk utveckling för hela staden, säger den 53-årige hotellkungen.

Göteborg behöver en ny arena. Det anser hotellmagnaten Petter Stordalen, som också uppger att han är villig att vara med i planerna om Göteborgs stad kommer till kritan gällande beslutet som togs i våras om att Scandinavium måste ersättas. 

LÄS OCKSÅ: Ny arena ska ersätta Scandinavium

– Det som saknas i Göteborg är en stor multiarena, där man kan ha alla typer av arrangemang. Allt från utställningar, idrottsarrangemang, till konserter och allt möjligt. För det är inte alltid att det är soligt när man ska ha konsert, och då kan man ha en arena hela året och inte bara en del av året, säger Petter Stordalen, ägare till Nordic Choice.


Det är ingen nyhet att den norska hotellkungen har ett hjärta som klappar för Göteborg.
– Vi är inte färdiga med Göteborg, inte på länge, säger han.

LÄS OCKSÅ: Serneke vill bygga nya multiarenan

Förtvinar om du inte utvecklar

Och han sticker inte under stolen med att han gärna vill vara en del i stadens fortsatta hotell- och evenemangsutveckling – inte minst planerna kring det nya arenabygget, som ska ersätta Scandinavium.
– När det handlar om hotell är vi alltid med. Och om vi blir tillfrågade att vara med, så kommer vi självklart att delta. Om du inte utvecklar så kommer du att förtvina. Du har inget val, för världen går vidare. Och det har Göteborg sett klart på ända sedan varven lades ned på 70-talet då staden utvecklades till evenemangsstad. Och se vad som sker i dag. Det är ett äventyr, det är stadsutveckling i världsklass, säger Petter Stordalen och fortsätter:

– Göteborg är Skandinaviens eventstad nummer ett. Arbetarstaden som bara växte ut och blev eventstaden som alla reser till. Det tycker jag är fantastiskt.

Se hela intervjun med Petter Stordalen här. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.