Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Stordalen köper 350 lägenheter i Göteborg

Hotellmagnaten Petter Stordalen köper 350 hotell- och företagslägenheter i Göteborgsområdet.
– Det västsvenska näringslivet går som tåget och Göteborg växer i alla riktningar, säger han till den norska näringslivssajten E24.

I slutet av förra året slog sig hotellentreprenören Petter Stordalen in i ett nytt affärsområde –så kallade longstay-boenden, oftast helt möblerade lägenheter som företag hyr åt anställda som till exempel behöver jobba några månader i en annan stad. Genom sitt nya bolag Strawberry Living började Stordalen direkt med att köpa in sig som majoritetsägare i Företagsbostäder, som äger 1 400 möblerade bostäder i bland annat Göteborg, Malmö, Stockholm, Helsingborg och Lund.

Stordalen: Marknaden kommer öka kraftigt

De senaste månaderna har Företagsbostäders bestånd dock ökat med runt 1 000 nya lägenheter, rapporterar norska E24. Stordalen har, enligt den norska näringslivssajten, bland annat köpt två Göteborgsbolag, som tillsammans äger runt 350 lägenheter i främst centrala Göteborg.

Det betyder att Företagsbostäder nu är marknadsledande i Sverige inom sitt område.

LÄS OCKSÅ: Stordalens gåva till barnen: 26 miljarder

- Det här är en marknad som jag tror mycket på. Den kommer öka och det kraftigt och snabbt. Jag vet själv hur svårt det är med boenden till anställda. Bostadsmarknaden är tuff och tillgången till tillgängliga bostäder minimal. Detta samtidigt som företagen växer och människor reser allt mer. Det känns därför väldigt bra att ge sig in på denna marknad och göra vad jag kan för att underlätta för människor och företag, förklarade Petter Stordalen på sin hemsida, i samband med köpet av Företagsbostäder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.