Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Stordalen: ”Ett hotell halvvägs till himlen”

Petter Stordalen har svårt att tygla sin entusiasm över det nya hotellet i Karlatornet. - Kan det bli bättre? Utsikten från hotellrummen blir något helt unikt, säger han.

Med sina 245 meter kommer Karlatornet skära rakt igenom den göteborgska stadsbilden. Byggnaden blir högst i Norden och enligt hotellmagnaten Petter Stordalen är det självklart att Nordic Choice Hotels vill flytta in i tornet.

–  Kan det bli bättre? Karlatornet kommer att resa sig halvvägs till himlen. Det kommer blir ett arkitektoniskt landmärke som kommer att sätta Göteborg ännu starkare på den internationella kartan. Det är klart vi vill öppna ett hotell där, säger han.

Inget hot med koncernens andra hotell 

Petter Stordalen driver sedan tidigare flera hotell i Göteborg. I förra veckan meddelade han att ett ytterligare hotell ska byggas i Mölndal. Men att hotellet i Karlatornet kommer bli bättre än hotellkedjans övriga hotell i staden är något han inte kan besvara.

– Det är som att fråga vem av dina barn som är vackrast – jag kan såklart inte välja. Det är dock klart att Karlatornet blir något spektakulärt, men våra andra hotell är också fantastiska.

LÄS MER: Stordalen ska öppna hotell i Göteborg 

Enligt Petter Stordalen finns det ingen risk att det nya hotellet kommer att konkurrera ut hans andra hotell.

–  Inte alls. Göteborg är en fantastisk eventstad som kommer att växa ännu mer i framtiden. Nu måste den även bli den bästa konferensstaden. Med det nya Karlatornet kommer staden få nordens högst belägna konferensrum. Jag har hela tiden sagt att vi inte är klara med Göteborg – och det gäller även efter hotellet i Karlatornet.

Finansieringen inget problem

Hotellet i Karlatornet innebär att Göteborg får ytterligare 300 nya hotellrum. Dessutom kan det bli aktuellt att Petter Stordalen öppnar upp en restaurang i toppen av Karlatornet. Enligt Petter Stordalen ska satsningen i första hand finansieras med eget kapital.

–  Finansieringen är inget problem. Vi kommer icke låna pengar till vår del av investeringen.

Det är byggbolaget Serneke, med vd:n Ola Serneke, som ska bygga Karlatornet. Enligt Petter Stordalen har samarbetet fungerat bra.

–  Det har varit en mycket hård konkurrens om att få projektet, och jag har varit extremt upptagen med att fightas om att vara med. Vi övertygade Serneke på Gotland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.