Uppåt på börsen. Arkivbild.
Uppåt på börsen. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen vänder nedåt

Uppgång har vänt till nedgång på Stockholmsbörsen. Vid 16-tiden är OMXS-index ned 0,7 procent.

ANNONS

Bland OMXS30-bolagen är det främst banksektorn och H&M som utvecklas svagt. H&M är ned 3,0 procent medan Nordea, Handelsbanken och SEB alla faller omkring två procent. Swedbank klarar sig något bättre och är ned 1,2 procent.

I motsatt riktning går främst livekasinoperatören Evolution och Ericsson som båda stiger omkring 2,3 procent.

En av dagens stora förlorare är hotellkedjan Scandic Hotels som är ned nästan åtta procent efter det att SEB satt säljrekommendation på aktien. Även hotellfastighetsägaren Pandox går svagt med en nedgång på 5,9 procent.

De ledande Europabörserna utvecklas också svagt med generella nedgångar. Oro för ytterligare en nedstängning i Frankrike och utökade reserestriktioner bidrar till det negativa läget.

ANNONS

Frankfurtbörsen sjunker 1,6 procent medan Parisbörsen ligger på minus 1,2 procent och Londonbörsens FTSE100-index är ned 0,7 procent.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS