Stockholmsbörsen stiger under onsdagen.
Stockholmsbörsen stiger under onsdagen. Bild: JESSICA GOW / TT

Stockholmsbörsen öppnar svagt uppåt – Bico rusar

Stockholmsbörsen stiger under onsdagen och Göteborgsbolaget Bico rusar. Aktien låg ett tag på över 12 procent men sjönk tillbaka under eftermiddagen. Vid 15.30-tiden är aktien upp 3,4 procent.

ANNONS
|

Stockholmsbörsen stiger under onsdagshandel. Storbolagsindexet, OMX30 ökar med runt 0,3 procent.

Medicinteknikbolaget från Göteborg, Bico Group, rusar. Aktien låg ett tag på över 12 procent för att sedan falla. Vid 15.30-tiden är aktien upp drygt 3,4 procent. Ett annat Göteborgsbolag som gått bra under dagen är fibernätföretaget Hexatronic, som ligger på omkring 3 procent.

Bland de mest omsatta aktierna drar teknikaktier som molntjänstbolaget Sinch och nätkasinoutvecklaren Evolution iväg uppåt med omkring 5,8 respektive 5,2 procent.

Spänd väntan inför USA:s räntebesked

Marknaden globalt präglas av oväntat starka kvartalsrapporter från många håll. Men stämningen är spänd inför kvällens räntebesked från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed). Fed väntas höja styrräntan med 75 punkter (0,75 procentenheter) i beskedet som kommer under kvällen.

ANNONS

Under natten har asiatiska börser haft en blandad utveckling. Börserna på Wall Street strävar samtidigt uppåt i terminshandeln inför kvällens rapport från Facebook-ägaren Meta – en i raden av tunga delårsrapporter på Wall Street i veckan.

På råvarumarknaden fortsätter priset på naturgas uppåt. Ett terminskontrakt för leverans av naturgas på råvarubörsen i Amsterdam lyfter nästan 10 procent till 219:50 euro per megawattimme.

Naturgaspriset pressas bland annat uppåt av det statliga ryska gasmonopolet Gazproms strypta leveranser till EU, vilket sker i skuggan av Ukrainakriget och västliga sanktioner.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS