Stefan Persson, storägare i H&M.
Stefan Persson, storägare i H&M. Bild: Bertil Ericson / TT

Stefan Persson köper H&M-aktier för en miljard

H&M:s storägare Stefan Persson gör ett storförvärv av H&M-aktier – igen. Totalt har han köpt fem miljoner aktier till ett värde av drygt en miljard, uppger DI.

ANNONS

Det visar Finansinspektionens insynsregister. Efter det senaste köpet som registrerades i veckan äger Stefan Persson med familj 194,4 miljoner A-aktier och 603,2 miljoner B-aktier i H&M.

LÄS MER:Efter fem män – kvinna ny vd för H&M

Det innebär att han nu kontrollerar 48,2 procent av kapitalet och nära 75 procent av rösterna i bolaget. Senast i juni i fjol ökade han aktieinnehavet med 2,21 procent.

Stefan Persson har varit en galjonsfigur i uppbyggnaden av det globala klädföretaget. Först i rollen som vd och sedan som styrelseordförande. Men den 30 januari i år, meddelade han att han tänker lämna posten som styrelseordförande i år.

LÄS MER:Så har familjen Persson styrt H&M i generationer

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS