Islands finansminister Bjarni Benediktsson säger ja till ISFI:s förslag om att ta Islandsbanki till börsen. Arkivbild.
Islands finansminister Bjarni Benediktsson säger ja till ISFI:s förslag om att ta Islandsbanki till börsen. Arkivbild. Bild: Frank Augstein/AP/TT

Statliga Islandsbanki på väg mot börsen

ANNONS

Isländska staten är ett steg närmare en försäljning av Islands tredje största bank Islandsbanki. Islands finansminister Bjarni Benediktsson från Självständighetspartiet har gett grönt ljus åt det statliga förvaltningsbolaget ISFI:s förslag om att sälja ut statens ägande i banken, enligt isländska Kjarninn.

I förra veckan meddelade det statliga förvaltningsbolaget om att man lagt fram ett förslag om att sälja Islandsbanki genom en börsintroduktion.

Islandsbanki var en av de banker som var nära att duka under i den isländska bankkrisen 2008 och räddades av staten. Sedan 2016 har banken varit helägt av isländska staten.

Ett förslag om att ta Islandsbanki till börsen lades också fram i mars i år, men sköts upp på grund av covid-19-pandemin.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS