Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stampens rekonstruktion klar.

Stampens rekonstruktion klar

Stampens rekonstruktion avslutas i dag. Nu väntar en nyemission och nya investerare för att bredda ägandet i mediekoncernen.

Stampen har ansökt om att avsluta företagsrekonstruktionen hos en rad tingsrätter under fredagsmorgon, efter att ackorden i de aktuella bolagen i Stampen Local Media, VTD och V-TAB gått igenom.
– Det känns jätteskönt, säger Martin Alsander, Stampens koncernchef.
– Det har varit väldigt tufft under den här perioden för alla anställda, ledning och styrelse och inget som har löst sig av sig självt. Alla har jobbat oerhört hårt för att få det här på plats. Och tack vare bra insatser och fin förståelse från leverantörer, läsare och inte minst Skatteverket har det gått att rädda det här på det här fina sättet, säger Martin Alsander.

– Det har varit viktigt för våra anställda, våra läsare och den lokala journalistiken i Västsverige.

Pågående förhandlingar

För närvarande pågår förhandlingar om ett nytt bankavtal för att kunna slutföra en planerad nyemission. Det färska kapitalet ska bidra till betalning av ackordslikviden på cirka 220 miljoner kronor som ska betalas ut i slutet på februari.
– Breddat ägande behövs för att skapa den stabilitet och framåtanda som koncernen behöver under vår fortsatta omställningsprocess, säger Martin Alsander.

Nya investerare

Tidigare i höst skrev en grupp investerare under en avsiktsförklaring att de är villiga att tillsammans investera betydande belopp i Stampen AB.
Ännu vill man från Stampens sida inte berätta vilka intressenterna är. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.